För styrelsen
 

Brf nyheter från nätet

Info från BoRevision
2018-06-21


Läs mer på - BoRevision


Ny lag för bostadsrättsföreningar och ekonomiska föreningar - gäller styrelse och stadgar
2018-06-11
Det blir förbjudet med styrelseledamöter som inte deltar i verksamheten och verkställande direktörer som inte utför VD-uppdragets uppgifter. Det är ett par av de lagändringar om ekonomiska föreningar som nu har klubbats i riksdagen.

Läs mer på - Dagens Juridik


Tuffare regler sätter stopp för ”skamregister”
2018-04-30
Slopa titlarna på dina grannar och se upp med bilderna från gårdsfesterna. Nu påverkas även bostadsrättsföreningarna av EU:s krav på högre integritetsskydd. – Det måste finnas laglig grund när persondata samlas in, säger Hans Kärnlöf, jurist vid

Läs mer på - SvD


7 smarta avdrag efter bostadsförsäljning
2018-04-02
Sålde du en bostad i fjol? Senast den 2 maj ska du då deklarera försäljningen – om du inte beviljas uppskov. SvD har listat möjligheterna att få ned skatten.

Läs mer på - SvD


Förlorar bodelningstvist mot ex-sambo - nycklar bevisar inte tillgång till bostaden
2018-03-22
Bara för att kvinnan behöll nycklarna till den gemensamma bostaden efter separation så innebär det inte att hon ska anses ha haft tillgång till lägenheten. Hon behöver därför inte ersätta sin före detta sambo för månadskostnaderna. Det slår hovrätten fast

Läs mer på - Dagens Juridik


SVT erfar: Inget stärkt skydd för borättsköpare
2018-03-12
Regeringen kommer inte att lägga fram något förslag som stärker konsumentskyddet vid köp av bostadsrätt erfar SVT. Anledningen är att branschen motsätter sig en tuffare reglering.

Läs mer på - SVT


Staten vinner i HD - inget skadestånd för konkurs när bankens säkerhet skänkts bort
2018-02-20
Mannen hävdade att hans gåva till sonen i form av en bostadsrätt var villkorad av att sonen tog över hans lån. Banken har därför inte gått miste om sin säkerhet och det var därmed fel att försätta honom i konkurs. Han stämde staten men nu går Högsta domst

Läs mer på - Dagens Juridik


Skydda dig mot värsta raset
2018-01-18
Det är dags att se upp, som fastighetsägare gäller det att ha koll på sin skyldighet och juridiska ansvar när det gäller takskottning.

Läs mer på - Fastighetstidningen


Vice ordförande i bostadsrättsförening forslade bort "skräp" - döms för egenmäktigt förfarande
2017-11-28
När styrelsen hade satt upp lappar i bostadsrätts-föreningen och ingen hade hört av sig körde vice ordföranden "skräpet" i förrådet till soptippen. Hon anmäldes av två medlemmar och åtalades för egenmäktigt förfarande.

Läs mer på - Dagens Juridik


"Befintligt skick" i avtal saknar betydelse vid allvarligt fel - lägenhetssäljare förlorar i hovrätten
2017-11-24
De dolda felen i badrummet var så allvarliga att de "bryter igenom" den uttryckliga friskrivnings-klausulen om att bostadsrätten såldes "befintligt skick". Det konstaterar både tingsrätten och hovrätten.

Läs mer på - Dagens Juridik


Skenande skulder och svalare bostadsmarknad - fler verktyg för FI ska balansera krediterna
2017-11-14
Finansinspektionen ska kunna vidta åtgärder för att motverka "finansiell obalans" på kredit-marknaden. I en ny proposition föreslår regeringen därför att FI ska få ett starkare mandat att införa krav som minskar riskerna på kreditmarknaden.

Läs mer på - Dagens Juridik


Nils Holgerssons rapporten för 2017
2017-10-26
Sedan 1996, d v s för 21:a året, ger Nils Holgersson-gruppen ut rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”. Här redovisas fakta om prisnivåer och prisskillnader som finns mellan olika kommuner för sophämtning, VA, el och

Läs mer på - Nils Holgerssons rapporten


Magdalena Andersson: Räkna med sänkt ränteavdrag
2017-09-26
Bostadsköpare bör räkna med att ränteavdraget kommer att justeras, enligt finansminister Magdalena Andersson (S). "Det är naturligtvis också viktigt att hushållen tar höjd för det när man tar viktiga beslut", säger hon.

Läs mer på - DI


Stora skillnader i prisökningar mellan elnätsbolag
2017-09-17
De tre stora eljättarna höjde förra året sina priser på elnätet mer än dubbelt så mycket som alla andra elnätsbolag i Sverige. Det visar en ny undersökning som Villaägarna har gjort.

Läs mer på - SVT


Sonen vräkt från lägenhet - även föräldrarna nekas medlemskap i bostadsrättsföreningen
2017-08-11
Sonen hade blivit vräkt efter att han gett bort lägenheten till sina föräldrar. Nu konstaterar hovrätten att föräldrarna inte har rätt till något medlemskap i bostadsrättsföreningen.

Läs mer på - Dagens Juridik


Deras bostadsrättsförening kuppades i konkurs
2017-08-07
En kuppartad ansökan satte Pontus och Lilian Rydéns bostadsrättsförening i konkurs. Efter år av rättegångar och miljontals kronor har de fortfarande inte lyckats häva beslutet.

Läs mer på - SvD


Visade lägenhet trots att ägaren satt med blöja i köket - JO-kritik mot Kronofogden
2017-06-26
JO är kritisk mot Kronofogdemyndigheten som genomförde en visning av en lägenhet som skulle säljas exekutivt - när bostadsrättsinnehavaren satt i köket iklädd endast en blöja.

Läs mer på - Dagens Juridik


Inte bara fastighetsmäklarna - även deras bolag ska ställas under tillsyn
2017-06-20
Inte bara fysiska personer ska omfattas av fastighetsmäklarregler och tillsyn. Regeringen vill utöka reglerna till att även omfatta själva mäklarföretagen.

Läs mer på - Dagens Juridik


Skatteverket vinner i kammarrätten - underkänt ROT-avdrag ska leda till skattetillägg
2017-06-15
Kvinnan fock ett så kallat ROT-avdrag på 50 000 kronor underkänt. Skatteverket beslutade dess-utom att hon 20 000 kronor i skattetillägg för hennes "oriktiga" yrkande. Både förvaltningsrätten och kammarrätten går nu på Skatteverkets linje.

Läs mer på - Dagens Juridik


Startskott idag för nya byggreglerna - ska rensa bland byråkrati och bygglovskrav
2017-06-01
Från och med idag gäller en rad nya regler för bostadsbyggande. Fler beslut om detaljplaner ska kunna delegeras, vissa krav på bygglov tas bort och riskerna för onödig kommunal planering av byggande ska minimeras. Kritikerna varnar dock för minskad insyn

Läs mer på - Dagens Juridik


"Klient" vinner arvodestvist mot advokatbyrå - fanns inget uppdrag trots möte
2017-05-31
Enligt advokatbyrån handlade mötet med bolaget om juridisk rådgivning som resulterade i ytterligare arbete. Bolaget hävdar dock att det var ett "införsäljningsmöte" och att byråns arbete utfördes på eget initiativ.

Läs mer på - Dagens Juridik


Kvinna vinner mot BRF - inte ansvarig när hennes pappa orsakade översvämning
2017-05-09
Kvinnan som äger lägenheten är inte ansvarig för att hennes pappa "hjälpte" rörmokaren så att det blev översvämning i fastigheten. Det konstaterade hovrätten. Högsta domstolen beslutar nu att inte pröva fallet.

Läs mer på - Dagens Juridik


Boräntenytt
2017-05-05


Läs mer på - SBAB


Elpriserna spås stiga kraftigt
2017-05-04
De kommande åren lär bjuda på fortsatt billig el. Men snart ska priserna upp i takt med att efterfrågan ökar i Sverige.

Läs mer på - DI


Underhållsplanering
2017-05-03
Ingen byggnad är helt eller för evigt underhållsfri och det finns mycket att ta ställning till oavsett om man representerar bostadsrättsföreningar, hyresvärdar, förvaltare, tekniker, konsulter eller andra. Boken skildrar principer för en underhållsplan.

Läs mer på - Svensk ByggtjänstSida:   1 2 3 4Dela |
Följ oss på Facebook |
 | Upp
Våra tjänster
Översikt
Ekonomisk förvaltning
Prisförfrågan
För dig i styrelsen
Översikt
Brf nyheter från nätet
Dokument och mallar
Bostadsrättslagen och länkar
Om oss/kontakta oss
Kontakta oss
Om oss på BoNea


© 2010-2020   BoNea Förvaltning AB i Malmö, Göteborg och Stockholm | Tel: 040-631 30 50 | E-post: info@bonea.se